سرویس آسانسور

سرویس و نگهداری دوره ای آسانسور از اهمیت بالایی در ساختمان برخوردار است.

سرویس آسانسور

سرویس و نگهداری دوره ای آسانسور از اهمیت بالایی در ساختمان برخوردار است.

سرویس و نگهداری آسانسور به معنای بررسی کامل لوازم و تجهیزات سیستم و بازدید مداوم و دوره ای کارکرد کیفی آسانسورپس از نصب آن می باشد. اصولا کلیه سیستم های مکانیکی به دلیل استهلاک وفرسودگی ناشی از استفاده مستمر نیازمند نگهداری بازرسی متناوب در زمانبندی های مشخص می باشد

  • ۰
  • ۰

صدا و لرزش از مشکلات آسانسور

توجه به ایمنی آسانسور در ساختمان بسیار مهم است، اتفاقات مربوط به آسانسور در سال‌های اخیر به خاطر سرویس و نگهداری آسانسور به صورت درست و منظم آن، بسیار کاهش یافته است. همان طور که اشاره شد یکی از عوامل خطرزا و نقص در آسانسور صدا و لرزش غیرعادی است که دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد که در ادامه به هر کدام از آن‌ها خواهیم پرداخت.

کابین آسانسور

امکان دارد یکی از دلایل این تکان خوردن و صدا کابین آسانسور باشد که یا به درستی نصب نشده است یا از جنس مناسبی در ساخت آن استفاده نشده است.

اگر بدنه کابین آسانسور قطور نباشد، احتمال دارد تکان‌های خارجی به درون کابین نفوذ کند و شما داخل کابین آسانسور لرزش احساس کنید که در این صورت آسانسور شما ایراد فنی ندارد.

یکی از موارد لرزش کابین، عرض میان کفشک ریل و خود ریل است که سبب هرز شدن کابین آسانسور باشد و در حین حرکت و زمان ایستادن در طبقات با به وجود آمدن حرکات افقی ریز، لرزش احساس خواهد شود. می‌توان با تست لقی، مطمئن شد که دلیل لرزش کابین آسانسور، فاصله میان این دو است و خرابی را برطرف کرد.

دلیل دیگر تکان خوردن آسانسور حین ایستادن یا حرکت کردن، تطبیق نداشتن کابین و ریل‌هاست. در صورتی که سایز ریل‌ها با سایز کابین یکسان و استاندارد نباشد، حتما سبب تکان و صدا در کابین خواهد شد؛ همچنین استفاده از ریل‌های بزرگ‌تر می‌تواند احتمال بروز صدا را کاهش دهد.

تعمیر درب آسانسور در صورت نیاز اهمیت بسیاری در کارکرد آسانسور دارد.

ریل آسانسور

اگر ریل‌های آسانسور نیز به صورت اصولی نصب نشده باشند یکی از دلایل لرزش و ایجاد صدا خواهد شد. فاصله بین دو ریل باید نه بیش‌تر از حد باشد و نه کم‌تر از آن، چون در هر دو صورت باعث لرزش در کابین خواهد شد.

دلیل دیگری که ریل‌ها باعث لرزش و صدای آسانسور شوند، خشک شدن ریل‌هاست. ریل‌ها وظیفه حمل کابین آسانسور میان طبقات را به عهده دارند و باعث می‌شوند تا کابین آسانسور در چاه آسانسور به سهولت و بدون ایجاد صدا عمل کند. اگر ریل‌ها خشک شوند، هم حرکت آسانسور دچار مشکل خواهد شد و هم ممکن است باعث سقوط کابین شود؛ روغن کاری ریل‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به همین دلیل روغن‌دانی روی ریل‌ها وجود دارد تا ریل‌ها در فواصل منظم و در سرویس‌های ماهیانه آسانسور یا دوره‌ای، به طور کامل ریل‌ها روغن کاری شوند تا هم وظیفه ریل‌ها به درستی انجام شود و هم از ایجاد صدا و لرزش جلوگیری شود.

کفشک‌های آسانسور

یکی دیگر از عوامل لرزش و صدای آسانسور، کفشک‌های آسانسور است که اگر در سرویس‌های دوره‌ای، ( سرویس آسانسور شامل چه خدماتی از طرف سرویس کار می شود؟ )تمیز نشده باشند و کثیفی و پرز روی آن‌ها مانده باشد، باعث به وجود آمدن صدا در آسانسور خواهد شد. وظیفه اصلی کفشک‌ها حرکت آسان و روان آسانسور روی ریل‌ها بوده و کارکرد درست آن‌ها می‌تواند از صدای آسانسور بسیار بکاهد. بسیاری از صداهای غیرمعمول و زیاد آسانسورها به خاطر کثیفی کفشک‌ها بوده و با نظافت آن‌ها و به آسانی می‌توان این صدا را از بین برد و از خراب شدن این قطعات نیز جلوگیری کرد.

فنر سربکسل

وظیفه فنر سربکسل پیشگیری از ورود لرزش‌های سریع به کابین آسانسور زمان توقف است؛ این قطعه که بین کابین و انتهای سیم بکسل قرار دارد، اگر به موقع و به درستی روغن کاری شود و از خشک شدن این قطعه پیشگیری شود، مانع ایجاد لرزش و صدا در کابین آسانسور شود.

هیچ یک از صداها و لرزش‌های غیرعادی در آسانسور نباید نادیده گرفته شود و به سرعت باید دلیل را بررسی و عیب احتمالی برطرف شود هر کدام از صداها و لرزش‌ها می‌تواند نشانه نقص یا خرابی یکی از قطعات مهم آسانسور باشد و این خرابی می‌تواند جان افرادی که در ساختمان تردد می‌کنند را تهدید کند و حادثه‌ای به بار آورد.

  • ۰۰/۰۴/۲۹
  • هنگامه میرزایی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی